(0515) 56 98 21 info@vanderwalmotoren.nl

APK voor motoren nog lang niet in zicht

APK voor motoren nog lang niet in zicht

Minister van Infrastructuur en Waterstaat, Cora van Nieuwenhuizen, is er duidelijk over: van een concreet wetsvoorstel voor een verplichte APK voor motorfietsen in heel Europa is nog niets bekend. En daarmee is ook dit gerucht wederom ontkracht, zo tekende Hugo Pinksterboer van de Motorrijders Actie Groep (MAG) op.

Hugo sprak de minister voor een uitgebreid interview in Mag-a-zine, het tijdschrift van de MAG, en besprak met ons alvast de APK-kwestie. Hugo: “Dat APK-verhaal steekt eens in de zoveel jaar weer de kop op, ook binnen Europa, maar de Minister vertelde dat haar nog niets bekend is. Zeg nooit nooit, maar voorlopig lijkt het erop dat eerst het oerwoud aan verschillende regelgeving als het gaat om motorrijden binnen Europa eens flink op de schop moet. Dan moet je denken aan kledingeisen, rijden met een 125 cc motor met je autorijbewijs, etcetera. Een Europees geregelde APK is nog een ver-van-ons-bed-show, aldus de Minister.”

De discussie over APK voor motorfietsen is overigens niet nieuw: al jaren bakkeleien de motorbranche (vóór) en belangenorganisaties (tegen) over het nut van een APK voor motorfietsen. De branche zegt dat de verkeersveiligheid ermee gebaat is, de belangenorganisaties vinden dat motorrijders prima zelf kunnen zorgen voor een veilige motorfiets en denken dat het grootste voordeel vooral te vinden zal zijn in de portemonnee van fabrikant en dealer. Het hele interview verschijnt 12 oktober 2019 in het leden-magazine Mag-a-zine van de MAG en iets later voor niet-leden op www.motorrijdersactiegroep.nl.

.swp-form-cont-76388{width:100%;height:auto;background-color:#4f4f4f;padding:34px;margin:0px;margin-bottom:10px;}.swp-form-cont-76388 label {min-width:200px;color:#ffffff;}.swp-form-cont-76388 input[type=”text”] {color:#000000;background-color:#ffffff;padding:5px;margin:0px;width:250px;}.swp-form-cont-76388 .field-submit {width:200px;color:#ffffff;background-color:#ff6600;background-image:none;margin:0px;padding:10px;margin-top: 5px;}

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.

Ik meld me hierbij aan voor de volgende mailinglijsten:



Vul een geldig emailadres in
Dat adres bestaat al in ons bestand
The security code entered was incorrect
Dank voor je aanmelding

Het bericht APK voor motoren nog lang niet in zicht verscheen eerst op MotorNL.

%d bloggers liken dit: