(0515) 56 98 21 info@vanderwalmotoren.nl

Dainese introduceert Smart Jacket dat de toekomst voorspelt!

Dainese introduceert Smart Jacket dat de toekomst voorspelt!

Dainese floreert op het raakvlak van technologische innovatie. Van de verplichte MotoGP D-Air pakken tot het biopak dat astronauten dragen; als het ontwikkeld kan worden, zal Dainese er waarschijnlijk in slagen.

De nieuwste innovatie, de Smart Jacket, maakt van het D-air luchtkussenvest een multifunctioneel vest. Dat kun je onder of op elk jack/pak dragen. Dainese beweert dat het nieuwe product ‘een functioneel kledingstuk is dat geen enkele verbinding met de motor vereist’.

Het jack is het eerste airbagvest met D-Air technologie dat je over of onder een jas of pak kunt dragen. Een verbinding met de motor is niet nodig. De jas heeft, zoals Dainese het noemt, een ‘brein’. Dat is een kleine elektronische besturingseenheid die 1.000 keer per seconde de gegevens van de zeven sensoren in het vest analyseert. Wanneer het systeem ‘gevaarlijke situaties’ detecteert (hoge G-krachten, extreme veranderingen in hoek, geluid of versnelling) activeert het zich.

Dainese zegt twee decennia ontwikkeling in hun D-Air systeem te hebben gestoken. Inmiddels hebben ze zoveel vertrouwen in hun algoritme dat ze beweren dat het systeem een ongeval kan voorspellen, inclusief aanrijdingen op stilstaande voertuigen!

De Smart Jacket is voorzien van de derde generatie D-air Road. Het bevat de optie om de airbag te laten vervangen door een geautoriseerde dealer. Ook biedt het een lange levensduur van de batterij en snelle oplaadtijden.

Dainese Smart Jacket is verkrijgbaar in zes maten, met een versie voor mannen en een versie voor vrouwen. Het zal vanaf juli leverbaar zijn.

Het bericht Dainese introduceert Smart Jacket dat de toekomst voorspelt! verscheen eerst op Motor.nl.

%d bloggers liken dit: