(0515) 56 98 21 info@vanderwalmotoren.nl

Dronken op step: rijbewijs kwijt

Dronken op step: rijbewijs kwijt

Een elektrische step lijkt zo onschuldig, maar het is een uitmuntende manier om je rijbewijs kwijt te raken. De Duitse politie vorderde het roze papiertje in van 254 beschonken stepbestuurders tijdens het afgelopen Oktoberfest.

In Nederland is het überhaupt niet toegestaan om op een elektrische step aan het verkeer deel te nemen. In Duitsland mag het wel. Alleen gelden wel dezelfde regels voor alcohol als voor een auto. Bij onze Oosterburen is een promillage van 0,5 toegestaan, maar boven een promillage van 1,1 is het over en sluiten. Met een paar ferme pullen Deutsch bier zit je daar natuurlijk al snel aan.

Dikke boete
In Nederland raak je niet snel je rijbewijs kwijt op een e-step, maar het is wel slim om een potje met geld te reserveren als je het verkeer in wilt duiken op een step. Het is hier helemaal verboden, maar als je toch op een e-step aan het verkeer deelneemt dan kost het je € 380 als de politie je betrapt.

.swp-form-cont-76388{width:100%;height:auto;background-color:#4f4f4f;padding:34px;margin:0px;margin-bottom:10px;}.swp-form-cont-76388 label {min-width:200px;color:#ffffff;}.swp-form-cont-76388 input[type=”text”] {color:#000000;background-color:#ffffff;padding:5px;margin:0px;width:250px;}.swp-form-cont-76388 .field-submit {width:200px;color:#ffffff;background-color:#ff6600;background-image:none;margin:0px;padding:10px;margin-top: 5px;}

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.

Ik meld me hierbij aan voor de volgende mailinglijsten:Vul een geldig emailadres in
Dat adres bestaat al in ons bestand
The security code entered was incorrect
Dank voor je aanmelding

Het bericht Dronken op step: rijbewijs kwijt verscheen eerst op MotorNL.

%d bloggers liken dit: