(0515) 56 98 21 info@vanderwalmotoren.nl

Dutch TT ineens opening van het seizoen, maar voor hoe lang?

Dutch TT ineens opening van het seizoen, maar voor hoe lang?

Het zijn rare tijden, met de Dutch TT 2020 als één van de beste voorbeelden op motorsportgebied. Eigenlijk had het de tiende Grand Prix van dit jaar moeten zijn, maar nadat duidelijk werd dat ook de Sachsenring niet doorgaat, vanwege strenge regels in Duitsland, is onze GP ineens de eerste van 2020. Voor de MotoGP uiteraard, want de Moto2 en Moto3 kwam natuurlijk nog wel in actie op Losail.

De vraag is alleen voor hoe lang de Dutch TT nog op de kalender staat voor eind juni. Dinsdag 21 april rond 19.00 uur krijgen we waarschijnlijk het antwoord als minister-president Mark Rutte een nieuwe persconferentie geeft voor de situatie na 28 april.

RTL Nieuws meldt echter dat er een verbod op evenementen tot 1 september aanstaande is. Dit zou in stukken staan die de politieke redactie heeft ingezien. Als dat echt zo is, houdt dat in geen Dutch TT maar ook geen WorldSBK Assen voor 1 september.

Organisator Dorna is mede daarom aan het kijken of er GP’s verreden kunnen worden zonder publiek. Er zou dan met een minimale bezetting gewerkt kunnen worden. Of het echt zover komt? Niemand die het weet.

Het bericht Dutch TT ineens opening van het seizoen, maar voor hoe lang? verscheen eerst op Motor.NL.

%d bloggers liken dit: