(0515) 56 98 21 info@vanderwalmotoren.nl

Feit of fabel: motor rijden is een ziekte

Feit of fabel: motor rijden is een ziekte

Motorrijders vertellen soms bloedserieus dat ze besmet zijn met de ziekte die motor rijden heet. Is motorrijden echt een ziekte?

Ziekte van Kawasaki
Natuurlijk is motor rijden geen ziekte. Bij ziekte denk je aan nare dingen, aan ziekenhuizen, bloed, hoesten en koorts. Toch bestaat er wel zoiets als de Ziekte van Kawasaki. De zeldzame immuumziekte maakt je niet groen – eerder rood – maar ook dan is het nog vervelend genoeg.

De Suzuki-fruitvlieg bedreigt niemands gezondheid, maar fruittelers zijn als de dood voor het beestje. De vlieg legt zijn eitjes in gezonde vruchten. Het gevolg laat zich raden: de oogst gaat naar de knoppen.

Engelse ziekte
Sommige motorrijders van het oude stempel met een hartsgrondige afkeer van Japan plakken nog wel eens een sticker op hun tweewieler met de tekst: ‘Mooi geen Japanner.’ Laten we het als de Engelse ziekte bestempelen, een ziekelijke afkeer van Japans spul. Een wegkwijnende Britse motorindustrie in combinatie met een opkomende Japanse motorbranche ligt ten grondslag aan deze ‘ziekte’. In het echte leven is de Engelse ziekte een gevolg van te weinig vitamine D en het levert kromme benen op.

HD virus
Onder Harley-rijders hoor je nog wel eens dat ze zijn besmet met het Harley-virus. Onzin, dat bestaat niet: een fabel dus. Een HD-virus bestaat al helemaal niet. Gelukkig maar want Huntington Disease (HD) kenmerkt zich door motorische en psychiatrische stoornissen en dementie.

.swp-form-cont-76388{width:100%;height:auto;background-color:#4f4f4f;padding:34px;margin:0px;margin-bottom:10px;}.swp-form-cont-76388 label {min-width:200px;color:#ffffff;}.swp-form-cont-76388 input[type=”text”] {color:#000000;background-color:#ffffff;padding:5px;margin:0px;width:250px;}.swp-form-cont-76388 .field-submit {width:200px;color:#ffffff;background-color:#ff6600;background-image:none;margin:0px;padding:10px;margin-top: 5px;}

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.

Ik meld me hierbij aan voor de volgende mailinglijsten:Vul een geldig emailadres in
Dat adres bestaat al in ons bestand
The security code entered was incorrect
Dank voor je aanmelding

Het bericht Feit of fabel: motor rijden is een ziekte verscheen eerst op MotorNL.

%d bloggers liken dit: