(0515) 56 98 21 info@vanderwalmotoren.nl

Harley-Davidson registreert Bareknuckle als naam voor nieuwe motoren

Harley-Davidson registreert Bareknuckle als naam voor nieuwe motoren

Afgelopen maand was Harley-Davidson druk bezig bij het United States Patent and Trademark Office (USPTO). Daar werd de naam Bareknuckle geregistreerd. De naam wordt gebruikt voor motorfietsen en onderdelen.

Hoewel het moeilijk te zeggen is wat Harley-Davidson precies van plan is met de naam Bareknuckle, kunnen we er wel naar gissen. We weten immers dat Harley-Davidson het komende modeljaar een streetfighter wil introduceren. En dan klinkt Bareknuckle voor zo’n type motor gewoon goed. Maar het kan ook goed zo zijn dat de naam voor iets heel anders wordt gebruikt. De exacte omschrijving van het handelsmerk zegt immers ‘motoren en onderdelen’.

We weten ook dat Harley-Davidson vanuit een nieuwe strategie nieuwe rijders aan zich probeert te binden. De streetfighter scene is zo’n nieuw marktsegment, dat voor Harley een behoorlijk grote stap in een andere richting zou betekenen.

Streetfighter rijders spreken ook een heel andere taal dan het traditionele Harley-Davidson jargon dat gebaseerd is op de trots die de gemiddelde Amerikaan voelt voor z’n land. Bareknuckle klinkt dan ook als iets dat is bedacht in het oude kamp in plaats van het nieuwe. Maar voor we daarover oordelen, moeten we eerst alle feiten weten. En dan het liefst gevangen in een nieuw model.

Het bericht Harley-Davidson registreert Bareknuckle als naam voor nieuwe motoren verscheen eerst op Motor.nl.

%d bloggers liken dit: