(0515) 56 98 21 info@vanderwalmotoren.nl

Maakt de Vigo Smart Track het leven van een motorrijder veiliger?

Maakt de Vigo Smart Track het leven van een motorrijder veiliger?

Ooit gehoord van het Smart Turn System? Dit systeem zorgt er voor dat je niet meer per ongeluk je knipperlicht aan laat staat. En ooit gehoord van de Smart Brake Module? Een systeem dat er voor zorgt dat je remlicht al gaat branden als je enkel vertraagd (en dus niet enkel als je daadwerkelijk remt). Beide producten komen van de Sloveense startup Movalyse.

Over een paar maanden, waarschijnlijk juni, komt daar de Vigo Smart Track bij. Dit systeem herkent een val dankzij een aantal sensoren. Bij bepaalde krachten en specifieke bewegingen weet het systeem dat het mis is. Wanneer een ongeluk geregistreerd wordt, maakt de app direct verbindingen met een door jou gekozen contactpersoon.

Dat kan iemand van je familie zijn, maar ook een goede vriend bijvoorbeeld. Die contactpersoon krijgt ook meteen de locatie meegestuurd zodat hulptroepen ingeschakeld kunnen worden. Omdat er gewerkt wordt met een app, wordt er geen beroep gedaan op je motoraccu en dat is een groot voordeel.

Tot nu toe zijn volgens Movalyse het leven van drie gebruikers gered dankzij de Movalyse.

Een extra bonus is dat het systeem ook als een soort van antidiefstalmodule werkt, want er zit een ingebouwd traceersysteem in. De lancering staat gepland voor juni, maar vanwege corona houden wij een kleine slag om de arm.

Je kunt de Vigo Smart Track nu in pre-order bestellen voor 96 dollar, wat zo’n 89 euro is. Let wel, dit is een speciale introductieprijs, want je krijgt 30 procent korting. Vanaf juni kost het systeem zo’n 116 euro.
Surf voor meer informatie naar www.track.safer-turn.com.

Het bericht Maakt de Vigo Smart Track het leven van een motorrijder veiliger? verscheen eerst op MotorNL.

%d bloggers liken dit: