(0515) 56 98 21 info@vanderwalmotoren.nl

Mijn motoroccasion: Aprilia Pegaso 650 Strada

Mijn motoroccasion: Aprilia Pegaso 650 Strada
De Aprilia Pegaso 650 Strada van Sam van Giessen uit Almere

‘Ik heb de Aprilia Pegaso 650 Strada in augustus 2018 gekocht voor € 3.250,-. Er stond toen 29.000 kilometer op de teller, nu staat er 41.000 op. Ik heb dus het afgelopen jaar aardig doorgereden, maar ik doe ook alles met de motor. Ik heb hem werkelijk elke dag gebruikt.’

‘Ik rij de Aprilia in de winter eigenlijk net zoals in de zomer
en de herfst. Overdreven veel poetsen doe ik niet. Zo nu en dan een emmer met
water er overheen en goed spoelen. Voor de winter heb ik wel een nieuwe set
bandjes gekocht, die meer grip bieden. Dat is wel zo veilig, dacht ik. Door de
pekel heeft de Aprilia nog geen schade opgelopen. Wel zit er her en der wat
roest op. Waarschijnlijk was de vorige eigenaar er niet zo zuinig op. Bij mij
staat de Aprilia in de berging.’

‘Ik heb niet specifiek naar de Pegaso gezocht. Ik liep er
tegenaan en ik was er toch wel meteen verliefd op. De looks, het totaalplaatje
is toch prachtig! Het is een handige motor voor in het centrum, waar ik werk.
Zo’n eencilinder heeft bij lage toerentallen lekker veel koppel en dat is
ideaal in de stad. Een hooliganbike is het niet, maar met 48 pk kun je in de
stad heel dapper rijden.’

Wat lastig is met Aprilia is dat je vaak lang moet wachten op onderdelen. Verder is het gewoon een probleemloze motor. Toch wordt mijn volgende motor toch een sportmotor. Ik wil wel wat meer kracht, veel power. Maar voor een eerste motor is een Aprilia Pegaso echt perfect.’

Tekst: Jan Kruithof
Fotografie: Maikel Sneek

Het bericht Mijn motoroccasion: Aprilia Pegaso 650 Strada verscheen eerst op Motor.NL.

%d bloggers liken dit: