(0515) 56 98 21 info@vanderwalmotoren.nl

Mijn motoroccasion: Triumph Daytona 675

Mijn motoroccasion: Triumph Daytona 675

De Triumph Daytona 675 van Ellen Kox uit Tilburg

‘Dit is mijn Triumph Daytona 675 uit 2007. Zwart met gouden velgen én gekocht op de warmste dag van oktober. Ik betaalde € 4.400,- voor een Triumph die 32.000 kilometer heeft gelopen. En ik was het niet eens van plan, want het werd bijna winter! Ik had echt het idee om nog een paar jaar te rijden met mijn oude motor en af te wachten waar ik tegen die tijd tegenaan zou lopen. Dat werd dus iets eerder en een Triumph Daytona. Het was de tweede die ik zag. Voor ik op vakantie ging, had ik al proefgereden op een identieke Daytona. Die bracht wel al gekriebel teweeg. Terug van vakantie zag ik deze staan en ja… die moest er gewoon komen.

De Triumph rijdt geweldig. Ik gebruik ’m voor rondjes in
de buurt. Ergens de komende maanden – als het weer mag – wil ik ermee naar
Duitsland. Maar een paar circuitdagjes zie ik ook wel zitten. Af en toe naar
mijn werk, maar toch vooral plezierritjes. Daar heb ik ook heel veel zin in.

Deze Daytona vind ik erg mooi. Toch heb ik wel het een
en ander veranderd. Ik heb er een covertje opgezet. Het is geen motor voor een
buddy, waarop het volgens mij niet echt lekker zit. Die cover maakt de Triumph
wel af. Verder heb ik tankgrips op de brandstoftanks gezet, zodat-ie wat
stroever is en mijn vriend heeft een usb-kabel vanuit het dashboard naar de
accu getrokken.

Problemen heb ik tot nu toe niet met de Triumph gehad. Wat ik wel merk, is dat-ie echt warm kan worden. De uitlaat zit natuurlijk onder de kont en dat voel je wel. En de lak wordt hier en daar slechter. Ook door steenslag. Al is dat wel wat jammer, verder heb ik nooit problemen met de Triumph. Ik ben er erg blij mee.’

Tekst: Jan Kruithof
Fotografie: Maikel Sneek

Het bericht Mijn motoroccasion: Triumph Daytona 675 verscheen eerst op Motor.NL.

%d bloggers liken dit: