(0515) 56 98 21 info@vanderwalmotoren.nl

Motorleven: Harrie Koppes

Motorleven: Harrie Koppes

‘Ik trial om het vallen niet te verleren, al ben ik op straat gelukkig – ik klop het even af – nog nooit gevallen. Al ging ik er tijdens de allereerste rit in de tuin van mijn ouders wel af met een highsider. Gelukkig heeft mijn moeder dat nooit gezien. Mijn vader vond motoren leuk, mijn moeder niet. Toen ik een brommer kreeg, moest mijn vader – op zijn klompen – natuurlijk ook een stukje rijden. Zodra ik geld begon te verdienen, ben ik gaan lessen om motor te kunnen rijden.

Paspoort

Leeftijd           
60

Woonplaats   
Bennekom

Rijbewijs sinds          
1987

Motorfiets       
Ducati Multistrada 1200

Kilometerstand          
35.000

In bezit sinds 
2016

Aantal gekochte motoren      
5 wegmotoren, 4 trial motoren

Aantal verkochte motoren     
7

Deze Multistrada is ontzettend mooi. Een GS is geen optie, want daarop rijdt de hele wereld al. Buikschuivers zijn niet aan me besteed, maar zo’n allroad is gemakkelijk te bedienen en je kunt er offroad mee gaan. Deze Ducati maakt wel de puber in me los. Ik moet mezelf geregeld vermanend toespreken dat ik wel moet opletten anders heb je zo weer een prent in de bus. Mijn hart gaat uit naar tweecilinders omdat ze leven. De FJ1200 die ik had was een prima motorfiets, maar zo glad als een aal.

Trial is een prachtige sport. Het is heerlijk om in echt
goor weer de modder in te duiken. Daarna kan ik er weer even tegenaan. Ik heb
er nooit naar gestreefd om kampioen te worden en ik denk ook niet dat het mijn
rijvaardigheid op de weg verbetert, maar het is pure ontspanning en vooral heel
gezellig.’

Motoren in mijn leven

Honda CX500 (eerste motor)
Honda CX650
Yamaha FJ1200
Aprilia Caponord
Montesa Cota 310/314/315 en Ossa 280i
Ducati Multistrada 1200 (huidige motor)

Tekst: Ad van de Wiel
Fotografie: Jacco van de Kuilen

Het bericht Motorleven: Harrie Koppes verscheen eerst op Motor.NL.

%d bloggers liken dit: