(0515) 56 98 21 info@vanderwalmotoren.nl

MXGP-kalender opnieuw op de kop

MXGP-kalender opnieuw op de kop

De voortdurende coronacrisis blijft de MXGP-kalender overhoop gooien. Alle wedstrijden die voor juni gepland, zijn verplaatst naar nieuwe data. De aankondiging van de Franse overheid dat er tot 15 juli nog geen evenementen mogen plaatsvinden, zette de nieuwe verschuivingen min of meer in gang. “Om de gezondheid en veiligheid van ons personeel, de teams, de fans en de coureurs te garanderen, hebben we nieuwe aanpassingen gedaan aan de kalender”, zo schrijft de organisatie van MXGP.

Op 28 juni zou er oorspronkelijk in het Franse Saint-Jean-d’Angély gereden worden, voor die MXGP is nog geen nieuwe datum aangewezen. De wedstrijd die voor 7 juni gepland stond in Orlyonok, Rusland verhuist naar 5 juli. De wedstrijd in Letland is van 14 juni is ook verplaatst, de race in Kegum staat nu voor 12 juli op de kalender. Waarbij er uiteraard telkens ook op zaterdag gereden wordt.

Dit alles heeft ook weer gevolgen voor de wedstrijden in Italië in juli: Maggiore (5 juli) is verplaatst naar 19 juli, waardoor de crossers pas op 4 oktober in Trentino in actie komen in plaats van 19 juli.

Het bericht MXGP-kalender opnieuw op de kop verscheen eerst op Motor.NL.

%d bloggers liken dit: