(0515) 56 98 21 info@vanderwalmotoren.nl

Sneak preview: elektrische motoren op MotorNL Landelijke Motorscooter Testdag

Sneak preview: elektrische motoren op MotorNL Landelijke Motorscooter Testdag

Een prachtige testdag voor motorscooterrijders werd afgelopen weekend nog verder opgeleukt met een heuse primeur: op de stoep van MotorNL stonden maar liefst drie nieuwe elektrische motor(scooter)merken te wachten op een testrit én feedback van kritische MotorNL-lezers. Zij kregen als eerste de kans om uitgebreid kennis te maken met de merken Nuuk, Evoke en Kumpan. 

Elektrisch motorrijden staat nog behoorlijk in de kinderschoenen en de modellen dié er zijn, vallen qua prijs vaak ver boven het budget van de gemiddelde motorrijder. Maar de ontwikkelingen staan bepaald niet stil en met name in China schieten nieuwelingen op het gebied van elektrisch aangedreven scooters en lichte motorfietsen als paddestoelen uit de grond. Inmiddels proberen de merken Nuuk, Kumpan en Evoke hier in Nederland voet aan de grond te krijgen met nieuwe, betaalbare elektrische motorfietsen. Hierbij alvast een ‘sneak preview’, de uitgebreide lezersreacties, specs en prijzen vind je binnenkort in de MotorNL Scooterspecial.

Bekijk ook de video van de testdag

Kumpan Electric

Deze elektrische motorscooter is niét van Chinese origine, maar product van onze Duitse buren. Die hebben al enige jaren ervaring in het bouwen van elektrische scooters, en in dit geval is de Electric nu ook leverbaar in Nederland. Hij is niet gebouwd voor lange afstanden op de snelweg, wél is de Kumpan bij uitstek geschikt voor stad- en buitenwegen. Tot 80 km/u is het een feestje, daarna is het een beetje afgelopen. Overigens heel handig: de accu’s zijn makkelijk uitneembaar, waardoor je ze makkelijk kunt vervangen voor volle exemplaren als ze leeg zijn en je hebt geen tijd om op te laden.

Kumpan Electric

Kumpan Electric

Nuuk Tracker & Urban

Twee modellen, die slechts op detailniveau verschillen en net als de Kumpan vooral bedoeld zijn voor de stedelijke omgeving en buitenweg. Met een top van rond de 100 km/u hoef je je daar geen zorgen te maken. De Nuuk komt uit de stal van het Spaanse scootermerk Rieju en heeft een lekker eigenwijs design, met als leuk detail de duozit, die opgeklapt dienst doet als ruggesteunde voor de rijder.

Nuuk Tracker

Nuuk Tracker

Evoke Urban Classic

Geen scooter, maar een volwaardige lichte elektrische motorfiets van Chinese origine die met een prijs van net onder de 10.000 euro een serieuze instap moet gaan bieden in het elektrische segment. Met een top van 130 km/u en een behoorlijke actieradius moet deze compacte naked bike prima in staat zijn om van stad naar stad te forensen. De motor zit verwerkt ín het achterwiel en hij is voorzien van een heus touchscreen en er zijn verschillende rijmodi beschikbaar.

Evoke Urban Classic

Evoke Urban Classic

.swp-form-cont-76388{width:100%;height:auto;background-color:#4f4f4f;padding:34px;margin:0px;margin-bottom:10px;}.swp-form-cont-76388 label {min-width:200px;color:#ffffff;}.swp-form-cont-76388 input[type=”text”] {color:#000000;background-color:#ffffff;padding:5px;margin:0px;width:250px;}.swp-form-cont-76388 .field-submit {width:200px;color:#ffffff;background-color:#ff6600;background-image:none;margin:0px;padding:10px;margin-top: 5px;}

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.

Ik meld me hierbij aan voor de volgende mailinglijsten:Vul een geldig emailadres in
Dat adres bestaat al in ons bestand
The security code entered was incorrect
Dank voor je aanmelding

Het bericht Sneak preview: elektrische motoren op MotorNL Landelijke Motorscooter Testdag verscheen eerst op MotorNL.

%d bloggers liken dit: