(0515) 56 98 21 info@vanderwalmotoren.nl

Twee keer goed nieuws voor Bo Bendsneyder

Twee keer goed nieuws voor Bo Bendsneyder

Bo Bendsneyder zit weer op de motor, zowel in het echt als virtueel. De Nederlandse Moto2-coureur heeft namelijk toestemming gekregen weer te trainen en deed daarnaast succesvol mee aan de Virtual Grand Prix van Spanje.

Het is volgens Bendsneyder “bijna twee maanden” geleden dat hij in het echt op de motor heeft getraind, maar de 21-jarige coureur heeft van de KNMV en sportbond NOC*NSF toestemming gekregen weer op de motor te stappen. “Waar en wanneer precies is nog even afwachten”, zegt hij daarbij gelijk, “maar het is fijn dat er weer mogelijkheden komen om te trainen.”

Bendsneyder is uiteraard opgelucht dat hij weer aan de slag mag, ook al is dat niet op zijn echte Moto2-motor van het Nederlandse NTS RW Racing en gelden er wel meer beperkingen. “Maar het zal sowieso fijn zijn weer eens op de motor te zitten en snelheid te ervaren.”

Gisteren werd hij in zowel de kwalificatie als in de Moto2-race van de virtuele Grand Prix van Spanje derde. De Nederlandse rijder van NTS RW Racing GP moest Lorenzo Baldassarri en Jake Dixon voor zich dulden op het circuit van Jerez, maar hij was dik tevreden met resultaat. “Het eerste podium voor NTS! Dat is een lekker gevoel. Als we elkaar weer mogen zien, hebben we een reden voor een feestje.”

In de MotoGP won Maverick Viñales en in de Moto3 Gabriel Rodrigo.

Het bericht Twee keer goed nieuws voor Bo Bendsneyder verscheen eerst op Motor.NL.

%d bloggers liken dit: