(0515) 56 98 21 info@vanderwalmotoren.nl

Tweede ronde MotoGP Virtual Race zondag 12 april

Tweede ronde MotoGP Virtual Race zondag 12 april

In een poging de coureurs scherp te houden organiseert de MotoGP deze zondag de tweede ronde van het MotoGP Virtual Race-seizoen – zoals we het bijna mogen noemen. De eerste ronde twee weken terug beviel blijkbaar goed!

Die eerste ronde, verreden op een virtuele versie van Mugello werd gewonnen door Alex Marquez. Die aanstaande MotoGP-debutant troefde de concurrentie vakkundig af. Zijn broer werd vijfde en besloot zelfs extra trainingstijd in te plannen om bij een tweede race beter voor de dag te komen. Nou, Marc Marquez kan zijn broertje er van langs geven want zondag vangt race 2 aan.

Ditmaal loggen de rijders in op het gedigitaliseerde Red Bull Ring-circuit in Oostenrijk. Nog zo’n baan die zoals Mugello bij veel rijders hoog op het lijstje van favoriete banen staat – en de enige baan op de huidige kalender waar Marc Marquez nooit won…

Of Marc Marquez dat nu wel kan doen, is de vraag. Race 2 trekt namelijk een aantal grote namen die ontbraken bij de eerste race. Opnieuw doen Marc en Alex Marquez dus mee, evenals Quartararo, Bagnaia en Maverick Vinales. Die laatste krijgt nu ook bijval van teamgenoot Valentino Rossi. Kan de oude rot deze jongelui aan in hun wereld?

Zondag kun je het zien via de sociale media-kanalen van MotoGP. Dus zit je op Twitter, Facebook, YouTube of Instagram, dan kun je zondag om 15u inloggen en zien hoe de heren eerst een startplaats veiligstellen in de Time Attack waarna de race over tien ronden van start gaat.

Of het niet een beetje kinderachtig is, in plaats van echt-echt racen? Het is en blijft een totaal andere discipline, maar het feit dat 13 miljoen mensen de race keken en er volgens MotoGP.com in totaal ruim 60 miljoen mensen bereikt zijn met de race, zegt wel iets.

Foto’s: MotoGP.com

Het bericht Tweede ronde MotoGP Virtual Race zondag 12 april verscheen eerst op Motor.NL.

%d bloggers liken dit: