(0515) 56 98 21 info@vanderwalmotoren.nl

Verlichting langs de snelwegen weer aan

Verlichting langs de snelwegen weer aan

De verlichting op de snelwegen gaat ‘s nachts weer aan. Uit nieuw onderzoek blijkt dat het verkeer op de snelweg gebaat is bij die verlichting. Het zou de veiligheid ten goede komen, en dus gaan de lantaarns langs ‘s Lands rijkswegen binnenkort weer aan.

Minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat heeft dat gemeld. De verlichting langs het Nederlandse snelwegennet werd vanaf 2013 vanaf 21.00 uur – en op sommige plaatsen 23.00 uur – gedoofd. Uit milieu-oogpunt. Nu draait men dat plan terug. Of ja, nu?

Bijzondere overpeinzing

In het regeerakkoord was al opgenomen dat de maatregel zou worden teruggedraaid op plaatsen waar de verkeersveiligheid er baat bij heeft dat de verlichting de hele nacht blijft branden. Met het oog op het milieu ging de verlichting uit, met het oog op de veiligheid gaat het nu weer aan. Een bijzondere overpeinzing.

Overigens geldt die overpeinzing nog altijd, want daar waar het het milieu schaadt, blijven de straatlantaarns ‘s nachts uit. Waar het precies voor verstoring van de natuur zou zorgen als de snelweg ook in de nachtelijke uren verlicht wordt, wordt nu onderzocht.

Kan ook nog de kanttekening bij dat het Kabinet in mei van dit jaar nog stelde dat de 550 kilometer aan snelweg in Nederland niet opnieuw verlicht zou worden. Of ja, er gingen niet meer lampen uit. Nu lijkt de lampen weer aandoen toch opnieuw hout te snijden.

Het blijft even afwachten of de politiek doorpakt of opnieuw de kont keert. Tot die tijd; de meeste motorrijders hebben altijd – dag of nacht – de verlichting wel aan, toch? Zichtbaarheid is alles, dus wellicht is de lichten weer aandoen zo’n slecht idee niet.

Foto: ANP/Koen van Weel

Het bericht Verlichting langs de snelwegen weer aan verscheen eerst op Motor.nl.

%d bloggers liken dit: