(0515) 56 98 21 info@vanderwalmotoren.nl

Volgende maand stemming over afsluiten Posbank

Volgende maand stemming over afsluiten Posbank

In oktober stemt de gemeente Rheden of de eerder besproken afsluiting van de Posbank als doorgaande weg er komt of niet. Betrokken partijen ventileren hun meningen, maar van luisteren lijkt weinig te komen.

Zo stelt Jeroen de Koe van Natuurmonumenten tegenover Nu.nl dat de veiligheid in het gedrang komt: ‘Volgens mijn toezichthouders is het dan zo druk dat de hulpdiensten er niet meer langs kunnen.’ Dat is dan ook absoluut een argument dat hout snijdt, aangezien de Beekhuizenseweg dwars door het natuurgebied slingert. Die weg verbindt de dorpen Velp en De Steeg met elkaar.

Uiteraard snijdt Natuurmonumenten ook aan dat het verbieden van gemotoriseerde voertuigen in het weekend en op feestdagen de natuurbeleving ten goede komt. De Koe: ‘Zo krijgen de vogels en dieren weer meer rust en kunnen bezoekers rustig van de natuur genieten.’

We voorkomen alleen dat mensen daar voor de lol in het weekend rondjes door de natuur gaan rijden‘ – Natuurmonumenten

Met die notie ontgaat het De Koe dat motorrijders bijvoorbeeld op hun manier ook van de natuur willen genieten, terwijl hij op die manier er aan voorbij gaat juist hoe motorrijders hun hobby willen beoefenen. Zijn reactie maakt dat pijnlijk duidelijk. ‘Alle belangrijke punten blijven bereikbaar. We voorkomen alleen dat mensen daar voor de lol in het weekend rondjes door de natuur gaan rijden,’ aldus De Koe namens Natuurmonumenten. Voor de lol rondjes rijden in de natuur – precies dat.

‘Het grootste gedeelte van de motorrijders is recreant. Die komt daar om van de mooie natuur te genieten. Dat doen ze juist in het weekend. Ja, de paviljoens blijven bereikbaar, maar dat is maar een heel klein stukje van de Posbank,’ legt Arjan Everink van de KNMV uit. Over het argument van de opstoppingen is Everink ook niet te spreken. ‘Waarom alleen de auto’s en motors weren? Zij veroorzaken geen overlast in het gebied. Een motor is een smal voertuig. Die zijn niet verantwoordelijk voor de verkeersopstoppingen.’

Waarom alleen de auto’s en motors weren?‘ – KNMV

Volgende maand wordt gestemd voor een derde poging, aangezien twee eerdere plannen onvoldoende draagvlag hadden. Pas na die stemming zal blijken of de motorrijder binnenkort nog van het ‘Rondje Posbank’ kan genieten.

Foto: Jowin Boerboom

.swp-form-cont-76388{width:100%;height:auto;background-color:#4f4f4f;padding:34px;margin:0px;margin-bottom:10px;}.swp-form-cont-76388 label {min-width:200px;color:#ffffff;}.swp-form-cont-76388 input[type=”text”] {color:#000000;background-color:#ffffff;padding:5px;margin:0px;width:250px;}.swp-form-cont-76388 .field-submit {width:200px;color:#ffffff;background-color:#ff6600;background-image:none;margin:0px;padding:10px;margin-top: 5px;}

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.

Ik meld me hierbij aan voor de volgende mailinglijsten:Vul een geldig emailadres in
Dat adres bestaat al in ons bestand
The security code entered was incorrect
Dank voor je aanmelding

Het bericht Volgende maand stemming over afsluiten Posbank verscheen eerst op MotorNL.

%d bloggers liken dit: