(0515) 56 98 21 info@vanderwalmotoren.nl

Voor jou getest: Furygan Raptor

Voor jou getest: Furygan Raptor

Elke zaterdag lees je een recensie over producten die we uitproberen bij het rijden van onze talloze testkilometers.

Al ruim twee jaar steek ik m’n armen vrijwel dagelijks in het Raptor-jack van Furygan. Iets minder dagelijks rits ik daar ook de broek aan. De extreme buien die je als dagelijkse rijder de laatste paar jaar steeds vaker over je heen krijgt, laten het simpelweg niet toe. Als het water zo je laars inloopt is de lol er namelijk gauw af. Maar op de dagen dat het kan, geniet ik er intens van. Het leer van het Raptor-pak is soepel, waardoor je veel bewegingsruimte hebt. Het leer is 1,4 millimeter dik, net als de serieuze racepakken van Furygan, waardoor het bedrijf dezelfde veiligheid garandeert.

Glijden

In de broek zit overigens ook nog Kevlar verwerkt op de stukken die het zwaar te verduren krijgen bij een eventuele gljpartij. De kuiten zijn voorzien van een rekbare stof, wat erg prettig zit. De binnenkant heeft een Coolon-laag, die bijdraagt aan het comfort, maar die ook vocht opneemt en ademend is. Zo kun je op een hete dag langer doorrijden, voordat de temperatuur een terrasstop eist. Draag je geen
onderkleding, dan helpt deze laag ook om het pak gemakkelijker uit te krijgen. Het plakt wel iets aan je huid, maar niet zoveel als leer zou doen.

Ritsen vanaf hier

De broek kun je met een korte rits aan de achterzijde of een langere rits rondom bevestigen aan de jack. Bij het aanritsen moet je de twee ritsen aan de achterzijde met je vingers van elkaar af zien te houden zodat het aanritsen van de lange makkelijker gaat, anders loop je even te hannesen. De jack heeft ergens iets weg van een retromodel door de bruinige stukken op rug, schouders en ellebogen. Die hebben overigens pas na een tijdje die kleur aangenomen. Hierdoor heeft het jack, naast een sportief uiterlijk, dus ook iets vintage. Naast de twee zakken aan de voorzijde heb je ook nog één binnenzak op je linkerborst, waar eenvoudig zelfs een grotere smartphone in past. De andere twee ritsen die aan de voorzijde zitten zijn voor ventilatie en zijn behandeld om water af te stoten, al is het in een bui dan wel handig om ze dicht te doen.

Al met al is de kwaliteit van het pak hoog. Jammer dus, dat al vrij snel het rubberen verbindingsstukje boven bij de kraag afbrak. Deze zit er om de rits te ontlasten door met een stukje klittenband beide zijden van de jack te verbinden. Sinds kort beginnen de stiksels van het leren verbindingsstuk onderaan de jack ook los te komen. Verdere slijtage vinden we in de twee drukknopen van de broek. Die heb ik bij de schoenmaker inmiddels – na twee jaar – al twee keer laten vervangen.

Product Furygan Raptor jack en broek
Prijs Jack: € 396,65; broek: €272,69 (prijzen exclusief BTW)
Maten Jack: S t/m XXXL; broek: 36 t/m 50
Kleurstellingen Jack: zwart-wit, zwart-rood, zwart-rood-wit; broek: zwart-rood, zwart-wit
Verkrijgbaar Zie website
Importeur Jopa

Foto: Shot Up Productions

.swp-form-cont-76388{width:100%;height:auto;background-color:#4f4f4f;padding:34px;margin:0px;margin-bottom:10px;}.swp-form-cont-76388 label {min-width:200px;color:#ffffff;}.swp-form-cont-76388 input[type=”text”] {color:#000000;background-color:#ffffff;padding:5px;margin:0px;width:250px;}.swp-form-cont-76388 .field-submit {width:200px;color:#ffffff;background-color:#ff6600;background-image:none;margin:0px;padding:10px;margin-top: 5px;}

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.

Ik meld me hierbij aan voor de volgende mailinglijsten:Vul een geldig emailadres in
Dat adres bestaat al in ons bestand
The security code entered was incorrect
Dank voor je aanmelding

Het bericht Voor jou getest: Furygan Raptor verscheen eerst op MotorNL.

%d bloggers liken dit: