(0515) 56 98 21 info@vanderwalmotoren.nl

Voorlopige Enel MotoE World Cup-kalender voor 2020 bekend

Voorlopige Enel MotoE World Cup-kalender voor 2020 bekend

De Dorna heeft de voorlopige kalender voor de 2020 Enel MotoE World Cup gepresenteerd. Net als in 2019 worden er zes races verreden, maar nu wel op vijf verschillende circuits in plaats van vier.

Na een valse start dit jaar – de gehele Enel MotoE-paddock brandde af voor aanvang van het seizoen – gaat de elektrische supportklasse van de MotoGP volgend jaar met frisse moed voor het tweede seizoen van start.

Het Enel MotoE-seizoen begint in mei op het circuit van Jerez de la Frontera, gevolgd door een race op Le Mans later die maand. Daarna is het TT Circuit Assen aan de beurt in het laatste weekend van juni.

Na Assen duurt het even voor de Energica’s opnieuw van start gaan. Pas 16 augustus wordt er weer geracet, en wel op de Red Bull Ring in Oostenrijk. Als afsluiter reist het MotoE-circus naar Misano voor een tweeluik in het weekend van 12 en 13 september.

Enel MotoE World Cup
De Oostenrijkse brandweer kon aan de bak op de Red Bull Ring…

De plaaggeest…

Hopelijk krijgt de MotoE komend seizoen minder met de plaaggeest aan de stok dan dit jaar. Veel kwaad was al geschied na de catastrofale brand voor het seizoen, waarna Enel als stroomleverancier en Energica als leverancier van de motoren aan de bak konden. Tijdens het raceweekend op de Red Bull Ring brandde er vervolgens opnieuw een motorfiets af.

De Enel MotoE World Cup is in het leven geroepen om het racen met elektrische motoren een podium te bieden voor de toekomst. Tegenslagen als de branden in Jerez en Oostenrijk doen het imago van de klasse geen goed. Zeker niet aangezien veel racefans zich bepaald niet positief uitlaten over het elektrisch racen. Het zou – met name door het ontbreken van uitlaatgeluid – beleving missen, die alleen door een verbrandingsmotor tot stand komt.

Het is dan ook hopen dat het de raceklasse mee gaat zitten aangezien er vroeg of laat een eind komen zal aan het racen met verbrandingsmotoren zoals we die nu kennen. Een nieuwe start is altijd lastig, maar het zit de MotoE gewoon echt niet mee.

  • 3 mei – Circuito de Jerez – Àngel Nieto – Jerez de la Frontera – Spanje
  • 17 mei – Le Mans – Le Mans – Frankrijk
  • 28 juni – TT Circuit – Assen – Nederland
  • 16 augustus – Red Bull Ring – Spielberg – Oostenrijk
  • 12-13 september* – Misano World Circuit Marco Simoncelli – San Marino e della Riviera di Rimini

*twee races

Foto: 2snap

.swp-form-cont-76388{width:100%;height:auto;background-color:#4f4f4f;padding:34px;margin:0px;margin-bottom:10px;}.swp-form-cont-76388 label {min-width:200px;color:#ffffff;}.swp-form-cont-76388 input[type=”text”] {color:#000000;background-color:#ffffff;padding:5px;margin:0px;width:250px;}.swp-form-cont-76388 .field-submit {width:200px;color:#ffffff;background-color:#ff6600;background-image:none;margin:0px;padding:10px;margin-top: 5px;}

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.

Ik meld me hierbij aan voor de volgende mailinglijsten:Vul een geldig emailadres in
Dat adres bestaat al in ons bestand
The security code entered was incorrect
Dank voor je aanmelding

Het bericht Voorlopige Enel MotoE World Cup-kalender voor 2020 bekend verscheen eerst op MotorNL.

%d bloggers liken dit: