(0515) 56 98 21 info@vanderwalmotoren.nl

WorldSBK schrapt Imola, stelt races op Aragon en Misano uit

WorldSBK schrapt Imola, stelt races op Aragon en Misano uit

Het WorldSBK heeft verder ingegrepen naar aanleiding van de coronacrisis en de ronde op het Italiaanse Imola van de kalender geschrapt. De races op Aragon (Spanje) en Misano (Italië) zijn ondertussen uitgesteld.

Dat zijn de laatste beslissingen die genomen zijn door Dorna en de FIM. De wedstrijd op Imola stond oorspronkelijk van 8 t/m 10 mei op de kalender, maar na overleg met de organisatoren van de race en gezien de ernst van de corona-uitbraak in Italië is besloten hier een streep door te zetten. Deze race wordt dus ook niet opnieuw ingepland.

Verder hebben de FIM en Dorna er dus voor gekozen de wedstrijd op Motorland Aragon, die aanvankelijk van 22 t/m 24 mei ingepland stond, uit te stellen. De bedoelding is nu van 28 t/m 30 augustus op het Spaanse circuit te racen. De SBK-race op Misano is eveneens naar achteren geschoven: deze gaat van medio juni naar begin november, naar 6 t/m 8 november. Bovenstaande wijzigingen betreffen uiteraard ook de Supersport en Supersport 300.

Wanneer weer racen?

Het World Superbike-kampioenschap trapte eind februari nog wel volgens plan af met de race op Phillip Island in Australië, maar het kampioenschap ligt sindsdien stil. De volgende race op de kalender, onder voorbehoud, is die in Groot-Brittannië op Donington Park, voor het weekend van 3 t/m 5 juli. Of die race doorgang vindt, is nog maar zeer de vraag.

Het bericht WorldSBK schrapt Imola, stelt races op Aragon en Misano uit verscheen eerst op Motor.NL.

%d bloggers liken dit: